De SafeSoundApp is ontwikkeld door Jaap Peter Kronemeijer en Marcel Keehnen.

Safe
Sound
App

Jaap Peter Kronemeijer

Jaap Peter is de bedenker van de SafeSoundApp. Het viel het hem op dat niemand in individuele gevallen kon vertellen wat het risico is op gehoorschade en wat de juiste demping moest zijn van je oordoppen. Met zijn kennis en ervaring als audioloog en musicus heeft hij de SafeSoundApp bedacht waarmee je dat wel kan.
Jaap Peter studeerde geluidstechniek en trompet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is audioloog (BSc.). Hij werkte vele jaren als trompettist en sound engineer voor grote musicals als 42nd street, Titanic, The Sound of Music en de Disney Broadway musicals The Lion King en Beauty and the Beast.
In 2012 behaalde cum laude de graad van bachelor of health and applied sciences aan de opleiding Audiologie van de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Sindsdien werkt hij fulltime als audioloog (BSc.) in het Audiologisch Centrum van VUmc Amsterdam.

Marcel Keehnen

Marcel heeft een ICT achtergrond en heeft de app en de website gemaakt. Daarnaast is hij coach.
Van jongs af aan heeft hij interesse gehad in muziek en audiologie. In de jaren '80 is hij DJ geweest bij de Fantasy discotheek. Fantasy organiseerde disco feesten die kunnen worden gezien als de voorlopers van de huidige dance events.
In die tijd was er nog geen aandacht voor gehoorschade en het dragen van oordoppen. Het gevolg is dat hij, vele jaren later, last kreeg van gehoorverlies en tinnitus.
Toen Jaap Peter hem voorstelde om de SafeSoundApp te ontwikkelen, hoefde hij daar niet lang over na te denken.